Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Segítség a használathoz

A cserépedény kerámialapon nem használható, közvetlen tűzre nem helyezhető!

 

Sütő-főző edényeket használhatja:

  • sütőben (gáz- és villanysütőben),
  • gázlángon (öntöttvas alátéttel; az alátét nem lehet kisebb mint az edény alja),
  • kemencében,
  • faszenes parázson.
 
Az általam készített sütő-főző edények sütés, főzés előtt  nem igényelnek különösebb előkészítést.
 
Az edényeket nem kell beáztatni, viszont kerülni kell a hirtelen hőingadozást! (Forró edénybe ne öntsünk hideg vizet) 
 
 
Hideg és meleg sütőben egyaránt használható.
 
 
Tisztításuk: 
 
Kihűlés után éppúgy lehet velük bánni, mint bármely más edénnyel. Mosogatni kézzel és géppel is lehet, mivel az edény belül mázas, így a mosogatószer nem marad az edény pórusaiban . Mosogatás után szellős helyen tároljuk.
 
Ha az edénynek szaga marad ( pl.: erős fűszeres étel után ) langyos citromos vagy langyos ecetes vízzel mossuk el újra, majd szárítsuk ki az edényt.