Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Segítség a használathoz

A cserépedény kerámialapon nem használható, közvetlen tűzre nem helyezhető!

 

Sütő-főző edényeket használhatja:

  • sütőben (gáz- és villanysütőben),
  • gázlángon (öntöttvas alátéttel; az alátét nem lehet kisebb mint az edény alja),
  • kemencében,
  • faszenes grillrácson, parázs fölött.
 
Az általam készített sütő-főző edények sütés, főzés előtt  nem igényelnek különösebb előkészítést.
 
Hideg és meleg sütőben egyaránt használható.
 
Az edényeket nem kell beáztatni, viszont kerülni kell a hirtelen hőingadozást! (Forró edénybe ne öntsünk hideg vizet, hideg húst.) 
 
Ha pörköltet szeretnénk készíteni, a hagymát egy fém edényben, külön pároljuk meg, adjuk hozzá a paprikát és a húst. Az így lehűlt ételt helyezzük a cserépedénybe, majd öntsük fel vízzel és most mehet az összeállított étel a kemencébe.
 
A forró cserépedényt fából készült edényalátétre helyezze. Ne tegye hideg márvány, üveg, tégla felületre.
 
Tisztításuk: 
 
Mosogatás szódabikarbónás vízben (tisztít, szagtalanít).
Mosogatás után szellős helyen, fedő nélkül tároljuk.